BİLGİ NOTU

Çin’de başlayarak dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle başta koruyucu maske olmak üzere, çeşitli dezenfektan ürünlerinde ortaya çıkabilecek haksız fiyat artışlarının önüne geçebilmek için; Ticaret İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Büyükşehir Belediye Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Vergi Dairesi Başkanlığı ile birlikte oluşturulan denetim ekipleriyle yaptığımız denetimler devam etmektedir. Denetim ekiplerimiz tek tek gezilen eczanelerin yanı sıra, medikal firmalar ve diğer satış yerlerinde cerrahi maske, 3M maske ve dezenfektan ürünlerine yönelik denetimler yapılmaktadır. Yapılan bu denetimlerimizde talep edilen ürünlerin alış ve satış fiyatları karşılaştırılarak kontrol edilmektedir. 10 BİN-104 BİN TL ARASI İDARİ PARA CEZASI Haksız fiyat artışı tespiti yapılan iş yerlerine ise Bakanlığımız tarafından 10 Bin TL ile 104 Bin TL arası idari para cezası uygulanacaktır. ŞİKAYET HATTI Fahiş fiyat artışı ilgili şikayetlerin vatandaşlarımız tarafından mobil uygulama üzerinden Alo 175 hattına ve Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden şikayetlerini iletmeleri gerekmektedir. ERZURUM TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ

17 Mart 2020

       Çin’de başlayarak dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle başta koruyucu maske olmak üzere, çeşitli dezenfektan ürünlerinde ortaya çıkabilecek haksız fiyat artışlarının önüne geçebilmek için; Ticaret İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Büyükşehir Belediye Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Vergi Dairesi Başkanlığı ile birlikte oluşturulan denetim ekipleriyle yaptığımız denetimler devam etmektedir.

      Denetim ekiplerimiz tek tek gezilen eczanelerin yanı sıra, medikal firmalar ve diğer satış yerlerinde cerrahi maske,3M maske ve dezenfektan ürünlerine yönelik denetimler yapılmaktadır.

      Yapılan bu denetimlerimizde talep edilen ürünlerin alış ve satış fiyatları karşılaştırılarak kontrol edilmektedir.

10 BİN-104 BİN TL ARASI İDARİ PARA CEZASI

       Haksız fiyat artışı tespiti yapılan iş yerlerine ise Bakanlığımız tarafından 10 Bin TL ile 104 Bin TL arası idari para cezası uygulanacaktır.

ŞİKAYET HATTI

       Fahiş fiyat artışı ilgili şikayetlerin vatandaşlarımız tarafından mobil uygulama üzerinden Alo 175 hattına ve Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden şikayetlerini iletmeleri gerekmektedir.
                                                                             

                                                                    ERZURUM TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ